Zal 2017 winstgevend zijn voor Bitcoin Mining?

Bitcoin-mijnbouw tijdens zijn vroege dagen werd over het algemeen genoemd als een goudstorm . Bitcoin, een uitvinding van Satoshi Nakomoto’s, ‘een peer-to-peer elektronisch contant systeem’, heeft een geheel nieuwe omtrek geopend, niet alleen van vrijheid maar van winst. Mensen met een sterke interesse in zulke dingen waren de eerste die hun claim inzetten, namelijk cypherpunks, cryptografen, technisch-minded libertarianen en diverse hackers.

Maar is er nog goud in hen, die heuvels?

Van een paar vroege enthousiasten is het met zekerheid dat Bitcoin mijnbouw in een huisbedrijf naar een gespecialiseerde onderneming op het vlak van de industrie heeft geavanceerd. Het gemakkelijke geld werd lang geleden uitgepakt en de rest zijn verborgen onder het cryptografische equivalent van kilometers hardrock.

Om bitcoins tegenwoordig op winstgevende wijze te kunnen opgraven, moet u gespecialiseerde machines met hoog vermogen hebben . Hoewel het technisch mogelijk is voor iedereen om te minen, zullen degenen met underpowered setup meer geld op elektriciteit besteden dan geld verdienen door de mijnbouw.

Gemeenschappelijke Mijnbouwvoorwaarden

Om de Bitcoin-mijnbouw verder te begrijpen, helpt het om enkele basis technische termen te leren kennen:

Blok: een groep Bitcoin-transacties, zoals verzameld uit huidige aanstaande transacties en in een steeds groeiende record van blokken (aka “the blockchain”) door een mijnwerker. Elke tien minuten wordt een nieuw blok gemaakt.

Bewijs van Work Hashing: dit is de functie miners uitvoeren om een ​​nieuw blok te definiëren. PoW hashing zorgt voor de goede werking van de Bitcoin blockchain. Miners concurreren om een ​​cryptografische “puzzel op te lossen,” bekend als een hash. Er zijn geen snelkoppelingen in dit proces, die alleen kan worden opgelost met rauwe rekenkracht. Door het huidige blok te corrigeren, bewijzen mijnwerkers hun investering van werk en worden beloond met een bepaald aantal nieuw gecreëerde bitcoins.

Block Beloning: het aantal nieuw gecreëerde bitcoins. Dit nummer werd oorspronkelijk ingesteld op 50, halverwege 25 in eind 2012 en zal halverwege half 2016 tot 12,5 halveren. Dit halveringsproces gaat door, ongeveer elke vier jaar (of elke 210.000 blokken), totdat alle 21 miljoen bitcoins worden gecreëerd. Dit is de enige manier waarop nieuwe bitcoins kunnen worden gemaakt ; door mijnwerkers volgens het tarief en de limiet van de code.

Hashrate: een maat voor de rekenkracht van een mijnwerker. Hoe hoger hun relatieve kracht, hoe meer oplossingen (en dus blokkeerbeloningen) die ze waarschijnlijk zullen vinden. Aanvankelijk gemeten in hash per seconde (H / s), als gevolg van de toenemende snelheid van mijnbouw hardware. H / s werd al snel voorgeprogrammeerd met SI-eenheden als volgt:

  • Kilohash = KH / s (duizenden H / s), dan
  • Megahash = MH / s (miljoenen H / s), dan
  • Gigahash = GH / s (miljarden H / s), dan
  • Terahash = TH / s (triljoenen H / s), en zelfs
  • Petahash = PH / s (quadrillions H / s).

Moeilijkheidsgraad: met het opsporen van hashraten door de jaren heen blijken blokken steeds sneller door mijnwerkers te vinden. Bitcoin’s Moeilijkheidsmaatregel is wat voorkomt dat dit gebeurt, waardoor blokken ongeveer elke 10 minuten worden gevonden. Wanneer de totale hashrate stijgt, past het moeilijkheid van POW-hars naar boven – en de inverse is ook van toepassing. Moeilijkheid aanpassen elke twee weken automatisch (of 2016 blokken).

BTC / XBT wisselkoers: de huidige fiat prijs van Bitcoin; kritisch voor de berekening van de winstgevendheid.

W / xHash / s: Watts per hashrate per seconde. Elektriciteit is de belangrijkste lopende kosten van Bitcoin-mijnbouw . De door Watt betaalde prijs zal de winstgevendheid sterk beïnvloeden.

Mining Pool: tenzij je een enorme hashrate beheert, zijn je kans om zelf een blok op te lossen (dwz “solo-mining”) uiterst laag. Door samen te bouwen met andere mijnwerkers in een zogenaamd zwembad, is uw gecombineerde kans op het oplossen van een blok stijging in verhouding tot het totale hashrate van het zwembad. Wanneer ze blokken oplossen, belonen zwembaden individuele mijnwerkers op basis van hun bijgedragen hashrate (minus commissies en dergelijke).

Berekening van de winstgevendheid van mijnbouw

Met deze voorwaarden in gedachten, is het levensvatbaar om de huidige winstgevendheid van Bitcoin mijnbouw te berekenen voor uw omstandigheden. Houd er rekening mee dat de toekomstige winstgevendheid van mijnbouw niet betrouwbaar kan worden voorspeld. Dit komt door de steeds veranderende aard van de moeilijkheidsveranderaar en de BTC-prijs in het bijzonder.

Om te beginnen moeten we een geschikte ASIC-mijnbouwinstallatie selecteren. Om te helpen bij selectie, biedt het Bitcoin Wiki een handige vergelijking van mijnbouwmateriaal: we kiezen voor ons voorbeeld de AntMiner S7, die vrijwel de voornaamste van mijnbouwtechnologie is en een moderne mijnbouwkabel is die een goede hashrate biedt voor het stroomverbruik . De S7 in Amazon is beschikbaar voor $ 609 en slechts $ 450 van BitMain, exclusief verzendkosten. 150 dollar of meer wordt toegevoegd voor de voedingseenheden.

Vervolgens moeten we de specificaties en kosten van de S7 invoeren, evenals andere informatie, zoals stroomkosten en poolkosten, in een passend nummercruncher. CoinWarz.com biedt een goede calculator voor mining winstgevendheid, die automatisch de huidige BTC-prijs, moeilijkheidsgraad en beloningsbelasting invult.

Als standaard in China is de standaard stroomkosten die we zullen gebruiken 10c (USD), maar misschien elders hoger. Controleer de wereldwijde elektriciteitsprijzen of uw gebruiksrekeningen voor de exacte prijs om uw eigen stroomkosten te weten. De 2,5% Poolfee is voor AntPool. Er zijn over het algemeen lager of geen kosten voor kleinere zwembaden, maar onthoud dat ze zelden blokken vinden. Verschillende zwembaden en beloningsstructuren worden vergeleken in deze lijst.

Nadat alle benodigde info is geregistreerd, klikt u op Berekenen voor het winstgevendheidsresultaat:

Geen slecht resultaat! $ 800 per jaar en u kunt de mineraal overmatige warmte gebruiken om uw huis te verwarmen.

De Amerikaanse Scenario’s

Opwindend, zoals we het lijken, laten we eerst de gemiddelde elektriciteitskosten per kWh in de VS (~ 12,5c) en de 12,5 BTC-blokprijs belonen die de 45-daagse standaard wordt. (Zie Bitcoin Clock voor een actuele schatting ):

Gezien de moeilijkheidsgraad en de prijsstandhouding en door het kijken, blijkt dat ieder jaar een gemiddelde Amerikaanse mijnwerker slechts $ 500 kan verdienen. Maar dit kan een onveilige veronderstelling zijn! Bitcoin’s gemiddelde hashrate is verrassend geklommen met een heleboel 30 procent tegen het moment dat dit artikel wordt geschreven.

De compenserende moeilijkheidsgraad, die verwacht wordt op de dag volgende verslagen van deze piek, verandert volledig de vorige vergelijking:

Als we het moeilijkheden in de miningrekenmachine tegenkomen met de bijbehorende 30%, verdampt alle winst! $ 500 is verloren met meer dan een jaar de waarde van mijnbouw.

Onverwacht winstverlies: moeilijkheidsgraden, prijsstortingen, uitrustingstortingen, stroomonderbrekingen, verzendvertragingen en meer

De bovengenoemde scene werkt als een perfecte beeld van de risico’s die in de Bitcoin-mijnbouw voorkomen. Er is een mogelijkheid dat zelfs een aantal grote, mijnwerkers van de maatschappij gewond raken van zo’n steile moeilijkheidsgraad. Tenzij huiswerker toegang heeft tot gratis of zeer goedkope elektriciteit, heeft het echt geen kans om te concurreren in zo’n uitdagende omgeving.

Onthoud ook dat de snelheid van degeneratie in Bitcoin hardware enorm groot is! Men moet weten dat tijdens de (pre-) bestelapparatuur potentiële productie, verzending, douane of andere vertragingen op het einde zeer moeilijk kunnen zijn, aangezien er in de tussentijd moeilijkheden of prijsdalingen ontstaan.

Er zijn veel andere onnauwkeurige dingen, en dergelijke nadeelrisico’s moeten altijd in het bedrijfsplan van een concept worden overwogen.

De Chinese Scenario’s

Om belangstelling, laten we het scenario van Chinese mijnwerkers controleren, die voor de goede reden de meerderheid van Bitcoin-mijnkracht vertegenwoordigen. De resultaten kunnen ons beter helpen om de na-halverende Bitcoin-omgeving te voorspellen, zoals dit artikel probeert te doen.

Hobby Miners

Sommige Chinese regio’s zijn overmatig voorzien van elektriciteit, die in veel gevallen wordt gesubsidieerd. Hierdoor worden de lage energie kosten gemaakt en we gaan ervan uitgaan dat er 7c voor een mijnwerker in de juiste provincie is. Om hieraan toe te voegen, is een aantal mijnbouwhardware uitgevonden in China, waardoor het waarschijnlijk goedkoper wordt gekocht (en eerder ontvangen) door de lokale bevolking van het Midden-Koninkrijk. We nemen een ¾ hardware prijs in.

resultaten:

Voor de moeilijkheidsgraad kon een kleine Chinese mineraal met een enkele S7 verbonden met AntPool jaarlijks meer dan $ 1000 hebben gemaakt. Dat is tweemaal de winst van hun Amerikaanse tegenhanger!

Na de halvering en moeilijkheidsgraad, zou dezelfde mijnwerker ongeveer 40 dollar per jaar verliezen. Voor een Bitcoin lover is dit een gemakkelijk aanvaardbaar verlies.

Industriële Mijnwerkers

Goedkope energiebronnen zijn aanwezig in afgelegen provincies, zodat grootschalige mijnbouwactiviteiten er dichtbij zullen liggen. Een populaire optie is waterkracht van dammen. Van dergelijke bedrijven kunnen we een zeer lage stroomkosten aannemen, laten we 5c zeggen. Deze handelingen kopen ook hardware in volumes, zodat ze S7’s krijgen op $ 325, dat is slechts de helft van de prijs. Eenduizend S7-eenheden lijken een redelijk aantal, waardoor we gewoon drie nullen aan hash rate, hardware en power kosten kunnen toevoegen. Ten slotte rennen deze instellingen vaak hun eigen zwembaden en dus zullen we nul poolkosten aannemen.

resultaten:

De operatie zou jaarlijks 1,4 miljoen dollar kosten, voor de halvering en moeilijkheidsgraad.

De operatie zou per jaar ongeveer $ 200k winnen, na de halvering en moeilijkheidsgraad.

Gezien de initiële hardware investering van $ 325k, ziet er een winst van $ 200k niet goed uit. Het kan worden gezien dat marginale mijnbouwactiviteiten zullen worden gedwongen uit het bedrijfsleven na halvering gezien de overige kosten van mijnbouw, zoals onroerend goed, salarissen, onderhoud, enz. Alleen degenen met de nieuwste en beste hardware en de goedkoopste elektriciteit zullen waarschijnlijk doortrekken. Bitcoin-prijs is de enige wilde kaart. Het laat minder efficiënte mijnwerkers toe om de lichten langer aan te houden, als het voldoende toeneemt.

Conclusie

Voor een gemiddelde huiswerker zal het een strijd zijn om de kosten van mijnbouw hardware en elektriciteit te herwinnen. In deze huidige gegeven omstandigheid is de winstgevendheid zeer onwaarschijnlijk. Zodra ASIC-mijnbouw-hardware-innovatie het punt van afnemende rendementen bereikt, kan de situatie in de toekomst verbeteren. Dat, samen met goedkope, hopelijk duurzame energieoplossingen, kan Bitcoin mijnbouw winstgevend maken voor kleine individuele mijnwerkers over de hele wereld. De decentralisatie van het Bitcoin-netwerk zal dit ook sterk verbeteren tegen wetgevend risico.

Post Your Comment Here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: